Dis

New Article

Hur lång tid tar det för neuromodulatorer att fungera?

 

Vad du kan förvänta dig efter din neuromodulatorbehandling

Vad du kan förvänta dig efter injektion med Neuormodulator (botulinumtoxin): Din tidslinje för återhämtning


Det finns praktiskt taget ingen återhämtningstid förknippad med neuromodulatorer behandling. Faktum är att det ofta kallas för en "lunchprocedur" eftersom patienterna vanligtvis omedelbart kan återgå till sina dagliga aktiviteter, inklusive arbete. Det finns inga snitt, suturer eller bandage av något slag. Generellt är neuromodulatorbiverkningar extremt milda och försvinner inom några minuter till dagar.

Neuromodulator Treatment


Innehållsförteckning

  • Omedelbart efter behandling
  • 1 dag efter behandling
  • 1 vecka efter behandling
  • 1 månad efter behandling
  • 4 månader efter behandling
  • Risker, biverkningar och komplikationer

Omedelbart efter behandling


Så snart din behandling är klar kan du märka en liten del rodnad och svullnad vid injektionsstället. Detta är normalt och löser sig vanligtvis inom några minuter. De flesta patienter känner ingen smärta eller biverkningar under eller efter behandlingen, även om en mycket liten grupp människor har rapporterat en mild huvudvärk under de följande timmarna. Detta är alltid lätt att sköta med receptfri smärtlindring.


Din injektor kommer att ge information efter behandlingen och instruktioner som är speciellt anpassade för din behandling. Detta kommer att beskriva alla detaljer och eventuella råd om eftervård från din injektor. Se till att följa dem noga för bästa resultat.


När du kommer hem är det bäst om du försöker att inte ligga ner på minst fyra timmar och undvika att gnugga det behandlade området i minst 12 timmar. Båda dessa åtgärder kan göra att den injicerade lösningen rör sig utanför målområdet.


1 dag efter behandling


Majoriteten av människor som genomgår en injektionsbehandling kommer inte att ha några yttre tecken på proceduren alls. Som sagt, lätta blåmärken är alltid en möjlighet, och kan vanligtvis lätt täckas med en concealer. Vissa individer upplever en mild huvudvärk, som lätt kan behandlas med mild smärtstillande medicin.


Det tar lite tid (3-7 dagar) för neuromodulatorn att verka, så oroa dig inte om du inte ser en förbättring en dag efter behandlingen.


1 vecka efter behandling


Efter sju dagar bör du kunna se resultatet av din behandling. Området kommer att se jämnare ut och se mer fräscht ut. Efter din första behandling är det inte ovanligt att känna en lätt stram känsla i huden och musklerna, eller till och med en känsla av tyngd. Dessa bleknar under loppet av en vecka eller två.


Om du inte ser något just nu kan du behöva vänta en vecka till. Vissa patienter upplever att deras resultat visas långsammare, vilket tar upp till 2 veckor innan de visas. Om du inte ser något senast den andra veckan, se till att gå tillbaka till din injektor för att diskutera dina resultat. Du kan behöva en touch-up.


1 månad efter behandling


Efter en månad bör dina resultat vara tydligt synliga och fortfarande mycket märkbara. Vissa människor kan börja se en liten mängd rörelse återvända till det behandlade området, men det varierar för alla.


4 månader efter behandling


Efter fyra månader kommer du sakta att börja se rörelser återgå till det behandlade området. Många injektorer kommer att rekommendera dig att boka en ny bedömning och följa upp behandlingar vid denna tidpunkt.


Risker, biverkningar och komplikationer


När de utförs av en erfaren och kunnig injektor har neuromodulatorer visat sig vara extremt säkra med låg risk för komplikationer och biverkningar, varav de flesta är milda och övergående.


Inga kommentarer