Dis

New Article

7 tips för att välja en bra obstetriker

 Oavsett om du planerar för graviditet, försöker bli gravid eller redan väntar, är det ett viktigt beslut att välja vem du ska lita på med din vård. En förlossningsläkare är en läkare som är specialiserad på att föda barn och tillhandahålla expertsjukvård till kvinnor under graviditeten och efter att de har fött barn. Om du funderar på att skaffa en förlossningsläkare finns det några saker att tänka på för att säkerställa att du väljer en som är rätt för dina individuella behov:


1.GÖR DIN FORSKNING

Att hitta en förlossningsläkare som är rätt för dig kan vara skrämmande, men det är viktigt att göra din forskning för att se till att du får den professionella behandling och vård du förtjänar. Se till att du tänker på var din förlossningsläkare befinner sig, eftersom du kommer att behöva besöka anläggningen regelbundet under hela graviditeten och kan behöva komma dit snabbt för att föda barn, så det är viktigt att se till att det är bekvämt för ditt hem.


Om du forskar online, se till att du använder legitima webbplatser för att hjälpa dig, som American Board of Obstetrics and Gynekolog (ABOG) webbplats, som har en katalog över certifierade OB-GYNs i ditt område. Se vad andra människor säger om din potentiella förlossningsläkare genom att läsa recensioner online. Patientnöjdhetsundersökningar kan vara till hjälp för att berätta vad du kan förvänta dig angående schemaläggning, tillgänglighet, sätt att ligga vid sängen och mer.


2.FÅ REKOMMENDATIONER

Att söka rekommendationer från familj, vänner, andra föräldrar och arbetskollegor kan vara en bra början för att hjälpa dig hitta en förlossningsläkare som är rätt för dig. Din primärvårdsläkare bör också kunna rekommendera en erfaren förlossningsläkare som kan erbjuda dig det du söker.


3. KONTROLLERA DIN FÖRSÄKRINGSPLAN

Om du planerar att använda din försäkring, kontrollera vilka förlossningsläkare som omfattas av din försäkring. Om din läkare, sjukhus eller vårdinrättning inte är en del av ditt sjukförsäkringsbolags leverantörsnätverk, betyder det att din försäkring inte har förhandlat fram ett nätpris med dem, och du kan debiteras en större procentandel av den totala medicinska kostnaden. räkningen eller hela räkningen, beroende på din särskilda hälsoplan. Innan du begår dig bör du också kontrollera att förlossningsläkaren accepterar din sjukförsäkringsplan och att de tar emot nya patienter.


4.VERIFIERA ACCREDITERINGAR OCH ERFARENHET

När du överväger en förlossningsläkare bör du alltid hitta deras onlinebiografi, kontrollera att de är styrelsecertifierade och har de nödvändiga ackrediteringarna och expertis för att tillhandahålla sjukvård av hög kvalitet. Vissa förlossningsläkare kan också specialisera sig på ett visst område, till exempel högriskobstetrik, vilket kan vara ett övervägande om du har en graviditet som innebär ökade hälsorisker.

5. KONTROLLERA OM DITT FAVORITSJUKHUS ÄR ANSLUTAT TILL FÖRBÖRDSläkaren

Vissa kvinnor har redan ett sjukhus i åtanke för sin förlossning. Om detta är fallet för dig bör du försöka hitta en förlossningsläkare på den plats där du vill föda ditt barn. Alternativt kanske du vill börja med en förlossningsläkare du gillar och sedan se var du kan föda ditt barn. Oavsett vilken metod du väljer bör du se till att sjukhuset som är knutet till din förlossningsläkare har ett gott rykte, har hög neonatalstandard och täcks av din försäkring.


6. TÄNK PÅ VILKA TJÄNSTER SOM FINNS TILLGÄNGLIGA PÅ ANLÄGGNINGEN

Dina behov och personliga preferenser hjälper dig gynekolog stockholm att bestämma vilken typ av anläggning som är bäst för dig. Planerar du att ha en hemförlossning, använda en privat förlossningssvit på en familjecentrerad enhet eller ha en sjukhusförlossning? Detta är saker att tänka på när du väljer din förlossningsläkare för att säkerställa att dina behov och önskemål tillgodoses och att din leveransdag går så smidigt som möjligt.


Vissa faciliteter tillhandahåller även ytterligare tjänster som kan vara till nytta och hjälpa dig att välja den anläggning som är rätt för dig. Dessa kan inkludera:


  • Förlossningsutbildningsprogram och klasser – utformade för att förbereda dig och din partner för förlossning och föräldraskap. Klasser kan innehålla förlossningsförberedelser, amning och förbereda syskon för ett nytt barn.

  • Amningsstödtjänster – såsom privata amningskonsultationer en-till-en, amningskurser, amningskonsulter på plats och telehälsotjänster.

  • Särskilda förskolor – ger vård dygnet runt för för tidigt födda barn.

7. ORDNA ETT BESÖK

Att välja en förlossningsläkare och anläggning som du har förtroende för är nyckeln till att säkerställa att din graviditet och förlossning blir så framgångsrik som möjligt. Träffa förlossningsläkaren och ta en rundtur på anläggningen för att ge dig en känsla för platsen och för att ta reda på mer om vilka tjänster de tillhandahåller. Prata om vad du har i åtanke för din graviditet och dina födelseönskningar. Din förlossningsläkare kan dela med sig av sin expertis om bästa praxis för en smidig och hälsosam graviditet och förlossning, och de kan hjälpa dig att förstå dina alternativ och ge dig alla råd du kan behöva.


Försök att ställa frågor, som om du kommer att träffa din förlossningsläkare regelbundet eller träffa olika medlemmar i ditt samordnade vårdteam, och vad som händer om du har frågor efter kontorstid. Om du inte känner dig bekväm eller inte har förtroende för vad de säger, lita på dina instinkter och leta någon annanstans.


FAMILJ-CENTRERADE FÖRBÖRDSRÄKARE I WOOSTER, OHIO

Om du letar efter högkvalitativ omfattande obstetrisk vård, besök The Women's Pavilion obstetriska enhet på Eliva clinic. Utvecklad med familjecentrerad mödravård i åtanke, våra erfarna, styrelsecertifierade förlossningsläkare ger den bästa tillgängliga medicinska vård för att hjälpa till att göra din förlossningsupplevelse så positiv och minnesvärd som möjligt.


Vi erbjuder stora, moderna privata förlossningssviter, amningsstödtjänster och förlossningskurser, rundturer och mer. Om du vill veta mer eller ordna en rundtur i WCH Women's Pavilion, ring oss på 010-777 11 00.


Inga kommentarer