Dis

New Article

Hur man organiserar, planerar och förbereder för en hushållsflytt

 Oavsett om du ska flytta över landet eller till grannstaden kan det vara otroligt stressigt och överväldigande att förbereda en flytt. Mellan packning av kartonger , sanering, att hitta pålitliga flytttagare och eventuellt göra ditt nuvarande hem redo för försäljning, verkar det finnas en oändlig mängd detaljer att tänka på. Det är därför vi har skapat dessa guider för att hjälpa dig att hålla ordning, veta vad som behöver tas om hand och för att hålla allt på rätt spår så att din flytt blir en så stressfri process som möjligt!

Hur du förbereder och planerar din flytt

Så fort du bestämmer dig för att du ska flytta, skapa en plan. Du kan börja med en preliminär plan och fylla i den när du tar reda på mer detaljer och räknar ut ett schema och en tidslinje. Fundera på vad som behöver göras i ditt nuvarande hem, oavsett om det är sanering, packning eller några smårenoveringar som du behöver ta hand om i det fall du säljer din nuvarande bostad.


Fundera över en budget och uppskatta vad dina flyttkostnader kommer att bli; tänk på kostnaden för allt från packtejp, bubbelplast och lådor till Flyttfirma stockholm avgifter. Ta reda på vad du behöver köpa för att ditt nya hem ska vara inflyttningsklart, och anteckna detaljer som när du får nycklarna och kunna börja flytta in så att du kan skapa ett schema som hjälper dig att hålla dig på rätt spår .

Ska du anlita flytttagare eller flytta själv?

Det finns flera olika alternativ när det kommer till att flytta alla dina ägodelar. För att avgöra vilket alternativ som är bäst för dig, överväg följande frågor. Hur långt bort är ditt nya hem? Hur mycket saker behöver du för att flytta? Finns det många tunga, familjearv som du behöver flytta eller mestadels små möbler i lägenhetsstorlek?


Du kan ta DIY-vägen och packa och flytta allt själv, i så fall måste du budgetera för packning och eventuellt hyra utgifter för flyttfordon. Om du hellre inte vill göra det kan du antingen packa ihop ditt hem själv och anlita en professionell flyttfirma för att göra flyttdelen åt dig, eller anlita ett företag som gör både packning och flytt åt dig.

Hur man skapar en tidslinje och ett schema

Det finns så många rörliga delar när det kommer till en flytt, vilket är anledningen till att skapa en tidslinje och ett schema är avgörande för att behålla ditt förstånd och se till att du inte glömmer att göra något.


Skapa ett schema vecka för vecka, och när det närmar sig dagen då lastbilen anländer, skapa ett schema dag för dag. Inkludera vilket rum du ska packa vilken dag, när du behöver hyra en flyttbil, dagar då du kan behöva entreprenörer för att komma och reparera ditt nuvarande hem, och alla andra detaljer du kan tänka på som säkerställer att du hålla ordning.

En snabbguide för att komma igång och slutföra en flytt

En flytt är ett stort projekt och det kan vara svårt att veta var man ska börja . Vår steg för steg guide hjälper dig att komma igång och guidar dig genom processen, och ger dig massor av användbara tips som sparar tid och energi. Som att märka lådor! Det kan tyckas självklart, men att glömma att göra det kommer att göra att du får en sådan huvudvärk när du försöker packa upp dina köksrätter men inte verkar hitta dem. Dessa enkla steg hjälper dig att bli organiserad så att dina lådor är packade och redo för flyttbilen .

Hur du sorterar dina grejer och bestämmer vad du ska packa och flytta

Det finns ingen bättre tid än ett stort drag att gå igenom alla dina saker. Det är en av de uppgifterna som vi brukar skjuta upp tills det ska göras, men se till att sortera igenom allt innan du flyttar så att du inte flyttar massor av extra lådor fyllda med föremål som ändå slängs ut.


Bestäm vad du vill behålla, vad du vill ge bort till vänner och familj, vad som kan skänkas och vad som inte fungerar längre och bara måste slängas. Detta kan vara en lång process, så se till att ge dig själv tillräckligt med tid och använd den här guiden för att hjälpa dig ta reda på vad du ska packa och vad du ska bli av med.

Hur man blir av med saker du inte vill flytta

Efter att ha gått igenom allt (grattis, det är en stor uppgift!), är nästa uppgift att ta reda på vad du ska göra med föremål du inte tar med dig till ditt nya hem. Vi har sammanställt den här listan över de fem bästa apparna som du kan använda för att sälja saker du inte behöver längre för att göra det enklare för dig.

Förpackningsmaterial du behöver för att packa ditt hus

Om du inte är riktigt säker på vad allt du behöver för din flytt, oroa dig inte, vi har en checklista med alla flyttmaterial du behöver här för dig. Det finns de mer uppenbara föremålen som saxar och flyttkartonger, men också alla de saker som är lätta att glömma, som badrumsartiklar att snabbt ha till hands i ditt nya hem eller ett par enkla allrengöringstillbehör och soppåsar som kommer. till hands på den nya platsen.


Inga kommentarer