Dis

New Article

Kan jag tvätta mitt ansikte efter ansiktsbehandling?

 

Vad du ska göra före och efter att få en ansiktsbehandling

Att få en ansiktsbehandling är en sensationell upplevelse som kommer med många skönhetsfördelar. Den bästa tiden att njuta av en ansiktsbehandling är när du vill ge din hud en extra boost av föryngring. Efter behandlingen kommer din hud att glänsa och glöda i dagar framöver. Ansiktsbehandlingar är också lämpliga när du vill vila, lindra stress och unna dig välförtjänt avkoppling.

Hos skönhetsbehandlingar använder våra  ansiktsbehandlingar stockholm högkvalitativa scrubs, masker, elixir och sortiment av skönhetsprodukter för att ge en uppfriskande upplevelse. Lika effektiva som dessa behandlingar är, kan du maximera resultatet med lite förberedelser innan din ansiktsbehandling. Likaså är processen efter ansiktsvård lika viktig. Du kommer att tjäna på att göra eller undvika vissa aktiviteter efter behandlingen.

Om du får en ansiktsbehandling för första gången finns det saker att veta innan ditt möte. Till exempel kan hudvårdsexperter rekommendera att du tar ledigt resten av dagen efter din ansiktsbehandling. Det finns andra att göra och inte göra efter en ansiktsbehandling. Här är några tips om vad du ska göra före och efter en ansiktsbehandling:

Ska jag tvätta ansiktet innan en ansiktsbehandling?

Ska jag tvätta ansiktet innan en ansiktsbehandling?

Ja, du bör tvätta ditt ansikte innan ansiktsupplevelsen.  Målet är att komma fram till ansiktsmötet i ditt mest hygieniska tillstånd. Du får de bästa resultaten av din ansiktsbehandling när ditt ansikte är rent, fräscht och förberett. 

Efter att ha tvättat ansiktet kan du fortsätta med din  morgonhudvårdsrutin . Din estetiker kommer att få veta hur din hud ser ut en genomsnittlig dag och anpassa behandlingen efter behov. Men hoppa över exfolieringsstadiet för att undvika att irritera huden. Lämna bort alla ansiktsmasker eftersom du kommer att få liknande behandlingar under din tid.

Duscha jag före eller efter en ansiktsbehandling?

Duscha jag före eller efter en ansiktsbehandling?

Du bör ta en dusch innan en ansiktsbehandling . Din kosmetolog kommer inte att uppskatta din naturliga kroppslukt, så ett tidigare bad skyddar dig från en potentiellt pinsam situation. Bortsett från besvärliga sessioner så lossar denna dusch också porerna och förbereder kroppen för detox, vilket kommer att hjälpa behandlingen.

Om du har tid, överväg att ta ett återfuktande ångbad innan din ansiktsbehandling. Annars, ta en dusch hemma. Du kan skapa denna spa-effekt genom att blötlägga i Epsom-salt och eteriska oljor i ditt hus. 

Har du smink på en ansiktsbehandling?

Har du smink på en ansiktsbehandling?

Nej, använd inte smink vid en ansiktsbehandling. Smink täpper till huden och din kosmetolog måste arbeta med ett rent blad. Ju fräschare ditt ansikte är, desto bättre kan de arbeta för att behandla fläckar och avlägsna smuts eller akne. Eftersom proceduren så småningom kommer att ta bort sminket ändå, hoppa över att måla ditt ansikte innan ansiktsbehandlingen. 

Att inte bära något smink hjälper också effektiviteten av ansiktsbehandlingen. Sessionen ska riktas mot din hud istället för tunga lager av smink. För bästa ansiktsresultat, låt din hud andas med en sminkfri dag. 

Ska man tvätta ansiktet efter en ansiktsbehandling?

Ska man tvätta ansiktet efter en ansiktsbehandling?

Ja, tvätta ansiktet försiktigt följande dag efter ansiktsbehandlingen.   Undvik dock att duscha direkt efteråt. Om du måste, vänta minst sex timmar efter behandlingen. Häll vatten i ansiktet smälter serum och produkter. Du skulle inte vilja tvätta bort alla fördelarna med din ansiktsbehandling i duschavloppet. Låt ansiktsbehandlingen sitta i ansiktet en stund då den utför magi på huden. 

Om du behöver ta en dusch, använd endast ljummet vatten. Håll dig borta från tvål och duschgel. Följande morgon, tvätta ansiktet försiktigt och försök att inte skrubba dina porer.

Kan man ha smink efter en ansiktsbehandling?

Kan man ha smink efter en ansiktsbehandling?

Nej, undvik smink och tunga hudvårdsprodukter efter ansiktsbehandlingen.  Sminkprodukter sitter i porerna i timmar efter applicering. Låt huden andas före och efter behandlingen. Tänk på att få en ansiktsbehandling som om du beskriver din bil. Skulle du ta en tur på en lerig väg efter att ha fått bilen helt polerad? Nej. Detsamma gäller ansiktsbehandlingar.

Dagen efter din ansiktsbehandling är det frestande att ta fram en concealer för att dölja en del av den rodnad och fläckar du kan uppleva. Men att göra detta kan leda till att du bryter ut. Lämna peeling och tunga hudvårdsprodukter som ansiktsvatten eller retinol till nästa vecka.

Kan du träna efter en ansiktsbehandling?

Kan du träna efter en ansiktsbehandling?

Nej, träna inte efter en ansiktsbehandling.  Att svettas efter ansiktsbehandlingen ser inte bra ut. Svetten kan irritera din hud och upphäva effekterna av skönhetsprodukterna. Träningspass torkar och värmer också upp kroppen, vilket motverkar de återfuktande egenskaperna hos en ansiktsbehandling.

Om du måste träna, gör ditt pass tre till fyra timmar innan ditt ansiktsmöte på skönhetsbehandlingar. Tänk på att duscha efter träningen så att du känner dig pigg under ansiktsbehandlingen.

Vad ska jag inte göra efter en ansiktsbehandling?

Vad ska jag inte göra efter en ansiktsbehandling?

Håll dig borta från långvarig solexponering efter en ansiktsbehandling. Även om experter rekommenderar att du använder solskyddsmedel efter ansiktsbehandlingar, är den bästa policyn att undvika solen så mycket som möjligt. Om du måste gå ut, använd kläder som skyddar dig från solskadad hud , som hattar och solglasögon.

Dessutom bör du undvika att sola efter en ansiktsbehandling. Att sola kan utsätta din hud för skadliga fria radikaler och öka hudens känslighet. På samma sätt, gå inte till bastu och värmerum på ett tag efter din ansiktsbehandling. Att utsätta ditt ansikte för långvarig värme kan bryta kapillärerna och störa blodcirkulationen.


Inga kommentarer