Dis

New Article

Topp 10 viktiga bilkörning tips för nybörjare

 Som nybörjare förare finns det några viktiga körtips som du bör tänka på. För det första är det viktigt att gå på en trafikskola stockholm och lära sig de grundläggande färdigheter som krävs för säker körning. För det andra, följ alltid hastighetsbegränsningen och var uppmärksam på din omgivning. För det tredje, se till att du är bekant med bilens kontroller innan du kör ut på vägen. Slutligen, ha tålamod och ta dig tid när du lär dig köra bil; skynda dig inte in i saker. Att följa dessa enkla tips hjälper dig att bli en säker och självsäker förare på nolltid!


Det är ett universellt faktum att det alltid är mycket utmanande att lära sig något nytt. Oavsett om det är att lära sig spela ett musikinstrument eller att ta tag i en ny sport, kommer de första dagarna definitivt att kännas skrämmande. Samma är fallet med bilkörning. Under dina inledande skeden kan du kämpa en hel del. Men oroa dig inte, Formel-1-legender som Michael Schumacher och Lewis Hamilton hade också startat från samma etapp. I den här artikeln kommer vi att lista några enkla tips som säkert kommer att hjälpa dig under din inledande fas av att köra bil. Så låt oss börja med vår lista över viktiga bilkörning tips för nybörjare.

Bekanta dig med bilen

De första och viktigaste bilkörning tipsen och tricken när du börjar lära dig köra är att bekanta dig med fordonet. Innan du går in och börjar blanda dig i de olika rattarna och knapparna, förstå först deras funktioner. Lär dig vad varje knapp gör i din bil så att du vet vad du ska använda när situationen uppstår. Förstå sedan de tre huvud pedalerna, gaspedaal, bromsen och kopplingen.

Bland de enklaste nya bilkörning teknikerna är att komma ihåg foto reglagen som ABC från vänster till höger, där A,B och C representerar gaspedalen, bromsen respektive koppling. Slutligen, bekanta dig med växelspaken och de olika växlarnas lägen. Du kan träna på att växla när bilen är avstängd men undvik att göra det för mycket eftersom det skadar din växellåda. Förstå positionerna för alla växlarna på ett sätt så att du aldrig behöver titta på vredet när du växlar.

Hitta rätt sittergonomi

En nyligen genomförd studie fann att felaktig sittergonomi under körning kan leda till långvariga hälsoproblem. Studien, utförd av forskare vid en körskola i stockholm, Sverige, tittade på elevernas ställningar när de körde och fann att felaktig sittställning kan orsaka smärta och obehag i rygg, nacke och axlar.

Studien fann också att när förare antar dåliga ställningar kan det leda till trötthet och minskad vakenhet. För att minska risken att utveckla långvariga hälsoproblem är det viktigt att hitta rätt sittergonomi för körning. Detta inkluderar att justera sitthöjden och avståndet från ratten så att du sitter bekvämt med armarna i 90 graders vinkel.

Det är också viktigt att justera spegelläget så att du tydligt kan se vad som händer bakom dig.

Lär känna din licens

Ett körkort är ett viktigt dokument som tillåter en person att köra ett motorfordon. För att få körkort måste en person klara ett skriftligt och förarprov. Det krävs också körkort för att registrera ett fordon.

Körkorts frågor av den stat där sökanden är bosatt. Det finns olika typer av körkort beroende på vilken typ av fordon du vill köra. Om du till exempel vill köra ett nyttofordon behöver du ett kommersiellt körkort (CDL).

Även körkort klassas efter ålder. En person måste vara minst 16 år för att få ett elevtillstånd och minst 18 år för att få ett vanligt körkort.

Rätt ingångsnivåer

När du är redo att börja röra dig måste du nu ta reda på lämpliga ingångsnivåer. Ratten, pedalerna och växelspaken är alla beroende av dina ingångar. Därför måste du noggrant räkna ut hur mycket input du ska ge för varje komponent. Det viktigaste av alla tips för styrning av bilar är att starta långsamt och med minimal insats. Det rekommenderas bäst att du provar denna borr i en öppen mark eller en tom väg.

Börja med de lättaste och minsta ingångarna vid låga hastigheter för alla komponenter. När du övar mer kan du öka ansträngningen du tillämpar. Plötsliga inmatningar till ratten eller gaspedalen kan mycket väl resultera i omedelbar förlust av kontrollen och försätta dig i en farlig situation. Därför är det bästa sättet att ta itu med den här metoden att öka ansträngningen långsamt. Med övning och lite försök och misstag kommer du enkelt att kunna hitta nivån av optimal input som kommer att sätta sig i ditt undersamvete med tiden.

Håll dig till låga hastigheter

När det gäller din säkerhet, följ alltid hastighetsbegränsningen. Även om det kan vara frestande att köra igenom trafiken, särskilt när du kommer för sent, kan det äventyra ditt liv.

Enligt en färsk studie av Risk 1 och Traffic Injury Research Foundation är fortkörning en ledande orsak till bilolyckor. Faktum är att förare som överskrider hastighetsgränsen med bara 10 mph löper tre gånger större risk att bli inblandade i en krasch.

Den goda nyheten är att en sänkning av hastigheten kan bidra till att minska risken att bli inblandad i en olycka. Faktum är att köra med hastighetsgränsen det bästa sättet att undvika en kollision.

Så nästa gång du sitter bakom ratten, kom ihåg: håll dig till låga hastigheter. Det kanske inte är lika spännande som att gå fort, men det kan rädda ditt liv.

Aldrig baklucka

I utomeuropeiska länder har alla förare en inbildad vana att hålla ett säkert avstånd från bilen framför dem. Tyvärr är fallet precis tvärtom i Indien. På vårt lands vägar ligger bilarna tätt packade som atomer i en molekyl. Människor tenderar att uppenbart ignorera detta koncept och kör i stort sett som de vill. Det rekommenderas dock alltid att du håller ett säkert avstånd på minst två bilar från fordonet framför dig. Om bilen framför tvingas väja och eller utföra en nödmanöver på grund av ett hinder på vägen, kommer du att ha gott om utrymme för att förhindra en kollision. Att införa denna vana i början kan hjälpa dig mycket i framtiden.

Använd dina indikatorer och horn på rätt sätt

I Sverige regleras användningen av indikatorer och horn i lagen. Det finns vissa situationer där du får använda dina indikatorer, och det finns andra situationer där det är olagligt att använda dem. För att undvika en trafikbot, se till att du vet när det är lagligt att använda dina blinkers och horn.

Den vanligaste situationen där det är lagligt att använda dina blinkers är när du byter fil. Du bör alltid använda din indikator när du byter fil, även om du bara planerar att göra en mycket liten förändring. Indikatorer kan också användas när du svänger åt vänster eller höger.

Det är olagligt att använda dina blinkers när du kör i en tunnel. Detta beror på att ljudet från indikatorn kan höras mycket högt i en tunnel, och det kan vara farligt för andra förare.

Undvik motorvägar och håll dig till bekanta vägar

När du kör under vinterförhållanden på halkbana i Stockholm är det viktigt att känna till din omgivning och planera din rutt därefter. Många tror att det bästa sättet att ta sig runt är att ta den snabbaste vägen, vilket ofta innebär att man använder motorvägar. Detta kan dock vara farligt i vinterväder eftersom det är mindre sannolikt att motorvägar har rensats från snö och is.

Försök istället att hålla dig till välbekanta vägar som du vet är välskötta. Dessa vägar är mer benägna att ha behandlats med salt och andra avisningsmedel, vilket gör dem säkrare att köra på. Om du behöver använda en motorväg, se till att du vet hur förhållandena är innan du drar ut på vägen.

En annan sak att tänka på när du kör i vinterväder är hur mycket stoppsträcka du behöver. När du bromsar på is eller snö tar din bil mycket längre tid att stanna än på torr trottoar.

Kör aldrig i fel tankesätt

När du kör bil är det absolut nödvändigt att din sinnesnärvaro är helt fokuserad enbart på vägen. Att köra i dåligt eller spänt humör kan fungera som en stor distraktion för din körning. Som nybörjare behöver du mycket tankeinput för dina körhandlingar. Att ha en distraktion i dina körrelaterade tankar kan därför lätt få dig att göra ett misstag. Se också till att du är tillräckligt utvilad och medveten om din omgivning ifall du bestämmer dig för att ta ratten.


Inga kommentarer