Dis

New Article

Hur du skrotar din bil och får bästa pris

 Hur du skrotar eller återvinner din bil och vilka priser du kan förvänta dig från skroten

Den sorgliga dagen då kostnaden för att fixa en bil visar sig vara mer än den faktiskt är värd kommer oundvikligen för de flesta fordonsägare. Vid det här laget måste den pragmatiska bilisten i allmänhet ta ett djupt andetag och säga "hej då gamla vän" till sin stolthet och glädje, men vet du hur man skrotar din bil? Vår praktiska guide nedan avslöjar allt.


Det finns undantag när att skrota din bil kanske inte är den bästa idén. Till exempel, om din bil är en sällsynt eller uppskattande klassiker, skulle du vara galen om du skickar den till skroten – eller fordonsåtervinning som de är mer allmänt kända nu för tiden. Du kan lätt ha sentimentala fästen till en pålitlig följeslagare också, men i slutändan är pengarna och de flesta bilar på vägen avsedda för krossen.


Lyckligtvis behöver du inte se då gärningen görs, och proceduren för ägare är relativt smärtfri. Det finns dock lagar kring processen att skrota din bil, och om du inte slutför rapporteringsprocessen på rätt sätt kan du stå i kö för böter.

Din första tanke på att lära dig din bil är bara bra för knackers gård är sannolikt pengarna du förlorar. Eller ännu viktigare, om du sannolikt kommer att kunna vara det om du kan ta tillbaka något från bilens skrotvärde. Tyvärr finns det ingen garanti för att du kommer att göra det, eftersom värdet på ditt vrak i dessa globaliserade tider har mer att göra med priserna på återvunnet stål, koppar och aluminium än vad det kan ha varit värt i fungerande skick. När priserna är som lägsta kan vissa företag till och med försöka debitera dig för att ta bort din bil, men du bör åtminstone kräva en gratis hämtning.

1. Kolla på nätet efter sätt att skrota din bil

Nuförtiden finns det en mängd information att hitta på nätet. Vissa webbplatser erbjuder dig möjligheten att donera din bil skrot till välgörenhet, men om du vill ha den ekonomiska vinsten utan krångel, erbjuder vissa att förenkla processen genom att agera som din agent. Biltillverkare, som har mandat av EU att se till att deras fordon återvinns på rätt sätt, har samarbetat med några av dessa agenter.


2. Hur mycket får jag för min bil?

Eftersom priset på metallskrot fluktuerar, så varierar även de priser som skroten är villiga att erbjuda för ditt fordon. För att bedöma hur mycket din bil är värd kan du få en offert online. Några onlineverktyg.


Inga kommentarer