Dis

New Article

6 av de bästa kosmetiska hudbehandlingarna

 

Kosmetiska hudbehandlingsalternativ: Vad är de och hur fungerar de?

Att hantera aknetillstånd , solfläckar, ärr, rynkor och missfärgningar i ansiktet kan vara oerhört frustrerande. Lyckligtvis har det nyligen skett en ökning av icke-kirurgiska hudbehandlingar som arbetar för att jämna ut din hud, jämna ut din hudton, förhindra ytterligare akne, fina linjer och ärr. Beroende på vad du vill förbättra, hur länge du vill att behandlingen ska pågå och hur mycket återhämtningstid du kan ta, finns det många olika alternativ att välja mellan. Nedan har vi skisserat några av de mest populära ansiktsbehandling stockholm:

skönhetsbehandlingar


 

1. Dermabrasion

Dermabrasion är en procedur som utförs av din hudläkare eller en legitimerad professionell. De kommer först att bedöva din hud och sedan använda en exfolierande enhet som arbetar för att ta bort de yttre lagren av din hud. När de skadade hudlagren tas bort kommer din kropp att skapa nyare och yngre hudceller. Dermabrasioner förbättrar uppkomsten av akne, acneärr, solfläckar, fina linjer och en ojämn hudton.

 

Denna procedur kan orsaka rodnad, svullnad och irritation direkt efteråt. Dessa biverkningar bör försvinna under veckan efter proceduren. Dermabrasionsresultat kan hålla i flera år.

 

 

2. Mikrodermabrasion

Microdermabrasion är en mindre intensiv version av en dermabrasion. Proceduren utförs återigen av en licensierad hudvårdsspecialist. Det utförs genom att gnida in fina kristaller i huden med hjälp av en apparat och tar cirka 30 minuter att utföra. Mikrodermasioner måste utföras från var som helst mellan 5-16 gånger för att se bestående resultat. Det kan förbättra hudton, hudhy, solfläckar och acneärr.

 

Mikrodermabrasioner kan också orsaka rodnad och svullnad efter att ha utförts. Resultat från en mikrodermabrasion kan pågå i cirka 30 dagar. Specialister rekommenderar att du går till mer än en behandling för att se mer långvariga resultat.

 

 

3. Resurfacing med laser

Laserresurfacing använder upprepade pulser av ljusstrålar på ett område av riktad hud. Lasern fungerar på två olika sätt. Först förstör det det yttre lagret av skadad hud, vilket gör att nya hudceller kan utvecklas i dess ställe. För det andra uppmuntrar värmen från lasern kollagenproduktion, ett protein som hjälper till att hålla huden stram och slät. Utförd av en plastikkirurg eller hudläkare kan proceduren pågå i upp till 2 timmar och kommer att förbättra fina linjer, rynkor, aknefläckar, akneärr, solfläckar, födelsemärken och vårtor. För hudbehandling med rosacea används en annan typ av laserterapi.

 

Laserresurfacing kommer att göra huden röd direkt efter behandlingen och kommer även att göra din hud känslig för solen under några månader. Se till att applicera SPF dagligen för att undvika ytterligare solskador. Resultaten kan hålla i flera år.

 

 

4. Hudfyllmedel

Hudfyllmedel används mest för att förbättra utseendet på fina linjer och rynkor. När huden åldras blir den tunnare och mer mottaglig för slapphet och rynkor. Hudfyllmedel kan injiceras i huden för att motverka volymförlust. Licensierade proffs kan injicera fillers med en nål i läpparna, kinderna och runt ögonen. Fillers förbättrar utseendet på åldrande hud och resulterar i en yngre och ljusare hud.

 

Biverkningar från hudfyllmedel inkluderar blåmärken, rodnad, överdriven svullnad och smärta vid injektionsstället. Resultaten är inte permanenta och varar vanligtvis mellan 6 och 18 månader.

 

 

5. Botox

Botox är en annan procedur där en läkare injicerar kemikalien botulinum i musklerna i ansiktet. Den vanligaste användningen av Botox behandling Stockholm är att förbättra fina linjer och rynkor i ansiktet. När musklerna injiceras med Botox blir de tillfälligt förlamade och blir avslappnade. Detta gör att rynkorna slappnar av och mjuknar, vilket förbättrar deras utseende. Botox injiceras vanligtvis i rynkor, kråkfötter runt ögonen och i nacken.

 

Biverkningar från Botox inkluderar blåmärken, huvudvärk, torra ögon, mild smärta och svaghet i omgivande muskler. Resultaten varar från 3 till 6 månader.

6. Kemisk peeling

Kemisk peeling utförs för att förbättra hudens utseende. Det kan behandla solfläckar, akneärr, mörka fräknar, rynkor, aknefläckar och överlag förbättra hudtonen och ljusstyrkan. Kemisk peeling varierar från mild till djup och utförs av en hudläkare. En kemisk lösning appliceras på huden och resulterar i att huden får blåsor och skalar av. När det översta lagret skalar av kommer huden under att se yngre ut, jämnt tonad och ljusare.

 

Omedelbart efter proceduren kommer din hud att behöva bandageras i flera dagar för att undvika komplikationer eller infektion på platsen. Under de kommande 7 till 14 dagarna kommer huden att bilda skorpa, blåsor och skala av. Medeldjup kemisk peeling kan hålla i upp till 1 år och djup peeling kan hålla i upp till 10 år.

 

Slutgiltiga tankar

Från att behandla fina linjer och rynkor till att minska ärrbildning från akne eller solen, det finns många olika kosmetiska hudbehandlingsalternativ för dig. Rådgör med din hudläkare innan du får någon behandling för att säkerställa att proceduren fungerar på din hud och är säker för dig!

 

För mer information om neuromodulatorer behandling stockholm inklusive solskador och akne, ring eller besök ditt lokala skönhetsbehandlingar idag!


Inga kommentarer