Dis

New Article

Kan mobiltelefoner repareras?

 

Guide till reparationer av mobiltelefoner: Sätt att fixa en trasig telefon

Det händer de bästa av oss: du sitter där och sköter ditt eget, och av en ren olycka glider din telefon ur fickan. Till din fasa är skärmen nu sprucken. Detta är särskilt tragiskt om du har en dyr smartphone som en iPhone 11 eller kanske till och med en inte så dyr som en Galaxy A52. Det är extremt frustrerande att se det hända och nu måste du ta reda på hur du fixar din trasiga telefon. Lyckligtvis finns det flera alternativ förutom att köpa en ersättningstelefon, så låt oss utforska dem.



Innehåll:


  • Varför är telefonreparation bättre än att köpa en ersättare?


  • Hur kan jag fixa min telefon: Auktoriserad reparation


  • Hur kan jag fixa min telefon: Försäkringskrav


  • Hur kan jag fixa min telefon: Reparation från tredje part


  • Hur kan jag fixa min telefon: DIY Repair


  • Hur mycket kostar en telefonreparation: Skärmbyte


  • Hur mycket kostar en telefonreparation: Byte av bakglas


  • Hur mycket kostar en telefonreparation: Batteribyte


Varför är telefonreparation bättre än att köpa en ersättare?

Precis som en bil kan din mobiltelefon gå sönder. Det kan vara allt från kosmetiska skador och programvarubuggar till kamera- eller laddningsportens felaktiga funktion och långsamma prestanda. Men du behöver inte byta ut den. Att laga en trasig telefon kräver säkert mer tid och att köpa en ersättare kommer helt enkelt att ta bort besväret. Men reparation kommer att ge din nuvarande trasiga enhet en chans att stanna i din ägo längre. Detta i gengäld hjälper till att kompensera din telefons koldioxidavtryck och det kommer att finnas en telefon mindre som bidrar till generering av e-avfall. Tro oss, miljöpåverkan från smartphones är värd en reparation eller åtminstone tas den i beaktande.


Hur kan jag fixa min telefon?

Telefonreparationer är en utbredd tjänst, så det finns en hel del alternativ du kan välja mellan, men innan du bestämmer dig för vilken tjänst du ska gå till måste du först och främst förstå de två vägarna som är tillgängliga för dig - gå med auktoriserad eller obehörig reparationer. Om du väljer den första är mobilreparation gävle service, det en enkel process att boka en tjänst direkt med tillverkaren, dess auktoriserade reparationspartner eller göra ett försäkringsanspråk (om du har köpt en). Om du väljer det senare finns det några fler beslut att fatta: antingen gör du det själv eller betalar någon för att göra det åt dig.


Hur mycket kostar en telefonreparation?


Kostnaden för en reparation beror främst på modellen på din trasiga telefon, vilken typ av reparation som behövs för att den ska se bra ut och fungera igen och var du kommer att få din telefon lagad. Eftersom vi inte kan veta säkert vilken telefonmodell du specifikt behöver reparera, kommer vi att titta på de senaste exemplen från Samsung och Apple, populära mellanklass- och budgettelefoner. Vi kommer att jämföra de vanligaste fixarna som skärm, bakglas och batteribyten och hur mycket det kommer att kosta dig.


Byte av en trasig skärm

Det värsta med trasiga telefonskärmar är att det kommer att bli en reparation som inte omfattas av garantin, vilket innebär att om din telefon fortfarande omfattas av garantin kommer alla fysiska skador inte att täckas av den. Nedan jämför vi hur mycket ett skärmbyte för toppflaggskepp, populära mellanklassare från Samsung och Apple och budgettelefoner är om du väljer att skicka iväg den till tillverkaren eller dess auktoriserade reparationspartner, en tredjepartsverkstad eller göra en gör-det-själv reparera.


Batteribyte

Mycket av telefonens funktionalitet beror på batteriet och när vi går igenom fler laddningscykler desto mer försämras batteriet, vilket saktar ner telefonens totala prestanda. Om du märker att din telefon inte längre håller laddningen lika länge som den tidigare gjorde och prestandan blir långsam, är det mer troligt att problemet inte ligger i själva telefonen, utan snarare med batteriet. Lyckligtvis är batteribyte en relativt enkel lösning och om din telefon fortfarande är i garanti kan det vara en idealisk lösning att gå direkt till Apple eller Samsung för att byta ut det eftersom det är gratis för dig.


Inga kommentarer