Dis

New Article

Visste du att Sverige har en av de lägsta trafikdödlighetstalen i världen?

 Trafiksäkerhet är allas ansvar i Sverige, därför ställs det så höga krav för handledarkurs stockholm att få svenskt körkort.


För att uppfylla kraven för ett svenskt körkort behöver du lära dig reglerna, så att du vet vad som krävs av dig för att vara en säker och miljövänlig förare. Ta dig tid med din förarutbildning – för att bli kvalificerad och lyckas måste du träna och studera mycket!


Innan du börjar behöver du ett elevtillstånd. Du ansöker om elevtillstånd hos Transportstyrelsen genom att följa länken nedan.

Handledarkurs


Du har då flera alternativ för förarutbildning: på en trafikskola, hos en privatlärare, eller så kan du kombinera de två. Valet är ditt. Öva dina kunskaper och färdigheter när du kan. Som allt i livet behöver du mycket träning och studier för att lyckas.
trafikdödlighetstalen


Några råd till dig som skaffar svenskt körkort för första gången

Här är sju råd till alla som vill ta ett svenskt körkort. Följ dessa steg för att förbättra dina chanser att få ett svenskt körkort.


  • Övningskörning med någon som är en bra lärare. Detta kan vara en privatlärare, en trafikskolelärare eller en kombination av de två. Att träna med både privatlärare och körskola ger oftast önskat resultat.


  • Gör en plan tillsammans med din privata instruktör/körskola stockholm och se till att du tränar på alla moment i körningen. Broschyren som heter Körkort för personbil - B-kort innehåller information om vad provet innehåller. Du hittar broschyren nedan.


  • Öva grundläggande fordonsmanövrering noggrant; till exempel att växla, bromsa, accelerera och styra. Om du lär dig bra körteknik har du lättare att köra olika fordon, även de du inte är bekant med.


  • Övningskörning i olika trafikförhållanden, både i tätorter och på landsvägar. Du behöver också köra på platser du aldrig har varit förut, så att du vänjer dig vid att hantera nya trafiksituationer. Detta kommer att vara till stor nytta för dig.


  • Öva ofta och upprepade gånger. Det finns många situationer som du kommer att behöva uppleva flera gånger under olika trafikförhållanden. Mycket träning kommer att göra dig till en säkrare förare. Det kommer också att minska nerver och stress på dagen för ditt test.


  • Studera även teoretiska kunskaper. Kunskap är en viktig grund för att bli en bra förare.


  • Använd dina pengar och tid för att lära dig istället för att ta flera test. Det är viktigt att du inte bara lär dig att klara provet.


Om du vill läsa mer artikel klicka här

7 experttips för att klara ditt körprov första gången



Inga kommentarer